Продукти:
600 г яловичої печінки, 4 головки цибулі, 4 ст. ложки рослинної олії (маргарину, іншого жиру).
сметанного Для соусу: 1 ст. ложка борошна, 1 склянка сметани, 1 ст. ложка вершкового масла, 3 склянки води або м'ясного бульйону, сіль, перець, зелень за смаком.
Приготування:
Печінка нарізати невеликими шматочками, обсмажити на жирі, скласти в казанок, додати пасерований (обсмажені в рослинній олії) цибуля, сіль, перець, зелень петрушки та кропу, залити сметанним соусом і помістити в духову шафу на 15-20 хв. Для приготування соусу: борошно висипати на сковорідку з розігрітим вершковим маслом і на помірному вогні, помішуючи, довести до світло-жовтого кольору. Знявши з вогню, домешівая віночком, влити тонким струменем окріп або нагріте до кипіння бульйон, добре розмішати і додати нагріту до кипіння сметану, сіль, перець. При безперервному помішуванні проварити 2 хв.
|
Час приготування: 40 хв.
Складність приготування: легко
Порцій: 4
В 1 порції: 398,5 ккал, білки - 46,8 г, жири - 19,4 г, вуглеводи -- 9,1 г
ЩО ТРЕБА:
800 г свинячої вирізки
2 помідори
2 червоні цибулини
200 г стручкової квасолі
3 ст. л. томатної пасти
50 г тертого сиру російського
2 ст. л. рослинного масла
сіль, перець за смаком
ЩО РОБИТИ:
1. Свинину нарізати невеликими шматочками. Лук очистити, нарізати кубиками. Такими ж кубиками нарізати помідори. Стручки квасолі розрізати на 3-4 частини.
2. Розігріти в сковороді олію, покласти свинину і обсмажити, періодично помішуючи, 8 хв. Додати помідори і цибулю, готувати 5 хв. Покласти квасоля, приправити сіллю і перцем, перемішати і готувати ще 4 хв.
3. Додати томатну пасту, перемішати, готувати 5 хв. Розкласти м'ясо з овочами по горщикам, присипати тертим сиром і поставити в розігріту до 200С духовку на 10 хв.
|
У передноворічні будні дуже важливо ретельно продумати святкове меню. особливо важливо подати тематичний десерт, який не лише був би смачним, але й красиво виглядав. Пряниковий фінський будиночок - кращий варіант для Нового Року та Різдва.
Вам знадобиться:
140 гр несолоного масла, порізаної кубиками
100 гр цукру
1 яйце
1 ч л соди
100 мл світлої патоки (golden syrup)
1 ч л меленого насіння кардамона (потрібно розмолоти в ступці насіння з двох стручків)
1 ч л меленої гвоздики
1 ч л меленої кориці
1 ч л тертої апельсинової цедри
450 гр простий борошна
Для глазурі: < br> 400 гр цукрової пудри, просіяної
2 яєчних білка
2 ч л лимонного соку
Для прикраси:
4-5 помаранчевих або жовтих цукерок-бурульок, роздроблених качалкою
3 упаковки Smarties ( різнокольорових шоколадних цукерок)
400 гр маршмеллоус або зефіру
Спосіб приготування:
-Ретельно збийте олія та цукор за доп
...
Читати далі »
|
На перший погляд, здається, що приготувати в домашніх умовах піцу може кожен. Замішана тісто, накришив начинки, обсипав сиром і - вуаля - піца готова! Насправді в приготуванні піци є свої маленькі секрети. Піца складається з кількох частин. А саме, запеченого тесту з рум'яною скоринкою, різноманітної начинки, соусу і сиру. Щоб піца вийшла смачною, потрібно приділити пильну увагу кожному компоненту.
Секрет хрусткою корочки: Головний секрет тісто слід випікати окремо. Є одна хороша причина для цього. Якщо ви будете випікати всі разом, то піца може вийти з перевареної начинкою, пригоріла сиром і недопечений скоринкою. Звичайно, не можна в перший раз випікати тісто повністю. Інакше піца пригорить, адже нам ще належить покласти начинку і запікати повторно.
Приготування тіста: Спочатку потрібно покласти в миску одну десяту частину теплої води, зазначеної у вашому домашньому рецепті піци. Додавши дріжджі поступово у воду, перемішати і дати постояти протягом декількох хвил
...
Читати далі »
|
чебуреком називається випічка з начинкою з м'яса, картоплі, сиру чи грибів у формі півмісяця. Обсмажуються чебуреки в киплячому рослинній олії до тих пір, поки не утвориться золотава корочка.
Справжніми чебуреками можна поласувати в чебуречних. Особливою популярністю користувалися чебуречна в системі радянського громадського харчування. Чебуреками вдалося пройти через всі історичні колотнечі і дійти до наших днів.
Усі ми любимо чебуреки, і звичайно ж знаємо, що їдять їх руками, а є краще починати з верхнього кінця. Недоцільно надкушує чебурек посередині. Цього не можна робити тому, що в чебуреки багато масла, і навряд чи комусь захочеться забруднитися.
Чебуреки можна приготувати і вдома. Для того, щоб приготувати тісто необхідно 4 склянки борошна, 8 ст. ложок рослинної олії, півтори склянки води, 1 чайна ложка цукру, 2 дрібка солі. Секретним інгредієнтом є 1 чайна ложка горілки. На виготовлення начинки піде 300 г яловичини, 300 г свинини, 1 склянку м'ясног
...
Читати далі »
|
Давайте спробуємо і навчимося готувати смачні і не складні торти. Всім нам в дитинстві дуже подобалося солодке, але ми вживали лише те, що дадуть, тому що самі готувати ми ще не вміли. А от зараз ми маємо благо і можемо самі приготувати собі таку ласощі, яку захочемо. Спеціально підібрані інгредієнти допоможуть приготувати все смачно і дуже швидко.
Для кондитерських виробів бажано використовувати натуральні харчові барвники. Ось кілька рецептів.
Торт медовий Карракум.
Борошно, 3 яйця, 3 столові ложки меду, 1.5 чайної ложки соди, 3 столові ложки вершкового масла.
Ставимо каструлю на повільний вогонь, розтоплюємо в ній масло і мед, висипаємо соду і кип'ятимо до жовтого кольору, вся ця маса збільшиться в об'ємі. Знімемо каструлю з вогню, даємо охолонути, вбиваємо туди 3 яйця і додаємо борошно до консистенції тесту пельменного. Потім розливають на 8 частин, розкочують обов'язково тонкі коржі і випікати до золотистого кольору, переймаються вони дуже швидко.
...
Читати далі »
|
Час приготування: 25 хв.
Складність приготування: легко
Порцій: 6
В 1 порції: 315.1 ккал, білки 8.6 г, жири 9,9 г, вуглеводи 47.9 г
ЩО ТРЕБА :
200 г чорниці
300 г борошна
3 ст. л. цукру
500 мл кефіру
1 яйце
щіпка солі
2 ч. л. розпушувача
рослинна олія для обсмажування
ЩО РОБИТИ:
1. Борошно просіяти з сіллю і розпушувачем у велику миску. Додати цукор. Кефір збити з яйцем і влити в борошно. Ретельно перемішати, щоб не було грудок; тісто за консистенцією повинна нагадувати густу сметану. Чорницю перебрати, вимити, ретельно обсушити і додати в тісто.
2. Розігріти в сковороді 1 ст. л. рослинного масла. Тісто викладати на сковороду порціями по 2 ст. л. Смажити оладки 2 хв. з одного боку, потім перевернути і смажити ще 1.5 хв. з іншого. При необхідності підливати в сковороду трохи олії.
Журнал Школа гастроному № 14 2008
|
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.
борошно пшеничне - 660 г
яйце - 1 шт.
вода - 330 г
яловичина - 400 г м'якоті
свинина - 460 г м'якоті
цибуля ріпчаста - 1 головка
сіль
перець
Для фаршу яловичину і свинину наріжте на шматки і пропустіть через м'ясорубку. Додайте сіль, перець, воду, пропущений через м'ясорубку цибулю і все перемішайте.
просіяне борошно насипте на стіл і зробіть воронкоподібне поглиблення. Налийте воду, змішану з яйцем і сіллю (12 г), і замісити круте однорідне тісто. Дайте полежати 20 30 хвилин для набухання клейковини.
Тісто ТБУЛБФБКФЕ в джгут, наріжте шматочками і ТБУЛБФБКФЕ соковито. На соковито викладіть фарш, сформуйте пельмені та відваріть їх у підсоленій воді протягом 8 10 хвилин.
До пельменів подайте вершкове масло, сметану, столовий оцет.
|
Усі люблять млинці, адже вони такі смачні, і їх зовсім нескладно приготувати. Існує кілька різновидів російських млинців: з пшеничного борошна, з гречаного борошна, а також із суміші гречаного і пшеничного борошна і дріжджів, або заміняє їх харчової соди. Розглянемо кілька кулінарних рецептів млинців.
Млинці-скородумкі. Для початку потрібно приготувати тісто. Нам потрібна пара яєць, триста грам пшеничного борошна, літр молока, столова ложка цукру, третина чайної ложки солі, столова ложка рослинної олії. За допомогою віночка або міксера збиваємо сіль, цукор і яйця. Після збивання додаємо в суміш заздалегідь підігріте молоко. Потім додамо борошно, як слід перемішати і додати ще рослинного масла. Але не забудьте, що масло потрібно додавати тільки після того, як Ви перемішали тісто з мукою, інакше млинці можуть вийти пухкими. Просіваємо борошно через сито, це наситить їй киснем, і лише потім додаємо в тісто. Як випливає перемішуємо його, щоб не залишилося грудочок. Але якщо повністю
...
Читати далі »
|
* 500 г знежиреного сиру
* 1 ст. л. сметани
* 2 яйця
* 1 / 2 ч. л. солі
* 3 ст. л. цукру
* 300 г борошна вищого сорту
* 1 / 2 пакетика розпушувача
* 1 / 2 ч. л. солі
* 80 г масла
* 1 яйце
* 1 / 8 л сметани
* 1 жовток - змазати ватрушки
Приготування:
Сир протремо через сито, додамо сметану, яйця, сіль, цукор і на 45 хвилин поставимо в холодильник. З борошна у суміші з розпушувачем і сіллю, масла, яйця й сметани замісити тісто, скачати в кулю, загорніть у пергаментний папір і на 45 хвилин теж помістимо в холодильник.
Духовку розігріємо до 200 градусів. Тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм і вирізьбиш рівну кількість гуртків діаметром 12 і 9 см. У середину кожного більшого гуртка покладемо по 2 ст. л. начинки з сиру і накриємо меншим колом. Краї нижнього тесту смажена жовтком, загнемо вгору, як показано на знімку. Верх ватрушек теж смажена жовтком і на 20 хвилин поставимо в духовку випікатися
...
Читати далі »
| |