* 500 г знежиреного сиру
* 1 ст. л. сметани
* 2 яйця
* 1 / 2 ч. л. солі
* 3 ст. л. цукру
* 300 г борошна вищого сорту
* 1 / 2 пакетика розпушувача
* 1 / 2 ч. л. солі
* 80 г масла
* 1 яйце
* 1 / 8 л сметани
* 1 жовток - змазати ватрушки
Приготування:
Сир протремо через сито, додамо сметану, яйця, сіль, цукор і на 45 хвилин поставимо в холодильник. З борошна у суміші з розпушувачем і сіллю, масла, яйця й сметани замісити тісто, скачати в кулю, загорніть у пергаментний папір і на 45 хвилин теж помістимо в холодильник.
Духовку розігріємо до 200 градусів. Тісто розкачати в пласт товщиною 3 мм і вирізьбиш рівну кількість гуртків діаметром 12 і 9 см. У середину кожного більшого гуртка покладемо по 2 ст. л. начинки з сиру і накриємо меншим колом. Краї нижнього тесту смажена жовтком, загнемо вгору, як показано на знімку. Верх ватрушек теж смажена жовтком і на 20 хвилин поставимо в духовку випікатися на другому рівні знизу.
|