Час приготування: 3 годині 45 хв.
Порцій: 12-14
1 порція: 574 ккал
білки - 14,1 р. 15,0 р. жири вуглеводи 95,5 г
Продукти:
1 кг пшеничного борошна вищого гатунку Екстра
2,5 склянки молока
10 г сухих дріжджів
4 яйця
100 г вершкового масла
250 г цукру
1 стакан родзинок
1 стакан цукатів
0,5 склянки товченого фундука
1,5 ст. л. манної крупи
1 яйце для змащування
ванільний цукор, кардамон, сіль на кінчику ножа
Продукти:
1. Яйця заздалегідь поставити в холодильник. Щоб білки збили в пишну піну, вони повинні бути сильно охолодженими. Борошно й сіль просіяти через сито Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор і половину просіяної борошна. Вимісити тісто, накрити його харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 2 години.
Тісто для паски не любить протягів. Заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та д
...
Читати далі »
|
Дріжджове тісто дуже універсально. З нього можна приготувати, все, що душі завгодно: розтягаї і кулеб'яки, пироги та пиріжки, ватрушки і кренделі. І це далеко не весь список. Дріжджове тісто ще відомо як кисле. У процесі бродіння дріжджів що містяться в борошні цукристі речовини розкладаються на спирт і вуглекислий газ. Завдяки вуглекислого газу, помітного в тесті у вигляді бульбашок, тісто стає пухким.
Дріжджі необхідно брати тільки свіжі. Але якщо ваші дріжджі не дуже свіжості, то дуже легко вдихнути в них друге життя. Для цього їх необхідно дрібно розкришити і, розклавши теплим молоком, додати цукор. Потрібно наполягати дріжджі хвилин 10-15, поки не з'являться пухирці.
Способів того, як швидко зробити дріжджове тісто, існує кілька. Розглянемо варіанти детальніше.
Класичним рецептом дріжджового тіста є наступний. Необхідно взяти від 30 до50 грам дріжджів, 250 г маргарину, півлітра молока, 2 або 3 столові ложки цукру, 700-800 г борошна, 1 столова ложка ро
...
Читати далі »
|
Що потрібно:
1 дуже стиглий банан
120 мл ананасового соку
50 мл кокосового молока
0,5 склянки пюре з консервованих ананасів
1 ст. л. полуничного сиропу
Що робити:
Помістити всі інгредієнти в блендер і довести до абсолютно однорідного стану. Розлити по склянках і гарнірувати шматочком банана, вишнею і парасолькою для коктейлів.
Журнал "Гастрономъ" № 6 2003 года
|
Як тільки мова заходить про шкідливі звички, на розум приходять тільки алкоголізм, куріння і наркоманія. Проте на наше здоров'я негативно впливають не тільки ці глобальні і трудноіскоренімие звички: кожен день ми робимо невеликі вчинки і дії, які ніяк не узгоджуються з поняттям здоровий спосіб життя. А з таких дрібниць і складається один великий мінус нашому здоров'ю.
Мова йде про шкідливих харчових звичках. На жаль, майже кожен з нас має парочку цих неблагожелателей. Згадайте свій день: знову не встигли поснідати, потім до обіду кілька разів перекусили або просто випили чашку кави, потім геть-чисто забули про полудень, прибігли додому пізно, і в затишній домашній обстановці розслабилися за рясним вечерею. Як після такого дня не почати скаржитися на проблеми з травленням, зайві кілограми, загальну втому і депресію?
Здоров'я починається з правильного харчування про це знає кожен, як і про те, що є правильне харчування. Звичайно, не кожен здатний дотримуватися правила п'ят
...
Читати далі »
|
Спостерігали ви таку картину: одна людина сутра бадьорий і веселий, його очі блищать, він повний енергії і працює весь день як заведений. Іншому ж що воля, що неволя Весна на дворі або осінь, зима чи літо немає різниці. Як ніби смак до життя втратив. Він блідий, сонний і дратівливий. Чому?
Відповідь брак енергії. Як же наситити себе нею? Де її взяти? Найкраще поповнювати запаси енергії з кількох різних джерел. Нею діляться з нами і сонечко, і вода, і деякі люди. А ще ми отримуємо життєву енергію з їжею.
Поговоримо про сніданки. Це основна "заправка" для організму, яку ми витрачаємо протягом трудового дня. І чим корисно буде ця ранкова "заправка", тим більше буде в нас енергії проти стресів, хвороб, фізичних і розумових навантажень.
Сніданок повинен бути не тільки, смачний, а й корисний. А раз так, то ми викреслюємо зі списку яєчню, сосиски, бутерброди. Їх придумали торопигі і ледачі люди. Така швидка їжа здоров'я та енергії не додасть, а скоріше навпаки.
Прав
...
Читати далі »
|
Як приготувати швидкий і смачний сніданок для всієї родини, коли ви обмежені в часі і поспішайте на роботу або у вас є більш важливі справи? У вирішенні цієї проблеми ми з вами зараз спробуємо розібратися. У цій статті я спробувала зібрати найбільш цінні поради про те, як приготувати сніданок зі смачних страв, простих за рецептурою приготування.
Хороший і саме головне швидкий у приготуванні сніданок це запорука гарного дня, як для вас, так і для вашого чоловіка і дитини.
Якщо ви зовсім не вмієте готувати, то краще зробіть невеликий запас з напівфабрикатів, які ви зможете швидко приготувати на сніданок. Зараз вам вже особливо не треба ламати голову над тим, як приготувати швидкий і смачний сніданок, у порівнянні з тими домогосподарками, які жили в середині минулого століття. Всього 10-15 хвилин у мікрохвильовці і ваш сніданок готовий до столу. Правда у такого раціону є один недолік. Задоволення з готування сніданку може вилитися у велику копієчку. Якщо ви хочете заощад
...
Читати далі »
| |