23:32 Зимові заготовки з обліпихи | |
Кому невідома обліпиха? Хто не знає про її корисні властивості? Але чого дійсно не знає багато хто: у цьому цінне рослині корисно буквально все - плоди, листя, кора. Ще менше людей користуються цим даром природи, що володіє ефективним загальнозміцнюючим дією, що містить багатий набір вітамінів (А, В1, В2, В3, С, Е та ін), мікроелементів (залізо, марганець, бор), органічних кислот, біологічно активних речовин, цукрів. Зимові заготовки з обліпихи компоти, сік, варення, масло обліпихова незамінні помічники Вашому організму у важкий період авітамінозу у зимові та весняні місяці. Заготівлі з обліпихи відомі в народній медицині, а також широко використовуються в сучасній традиційній медицині. Обліпиха, що володіє антибактеріальними, протизапальними властивостями відмінний засіб при лікуванні поранень, травм, опіків. Сік з листя та ягід обліпихи прекрасний засіб попередження і лікування авітамінозу, а також захворювань шлунково-кишкового тракту. Сік з обліпихи в суміші з медом дуже хороший засіб для полоскання горла при кашлі, ангіні: використовується. Відвар зерен ягід обліпихи застосовується як проносний засіб. Майте на увазі, що під час приготування заготовок з обліпихи не можна використовувати алюмінієвий посуд, тому що обліпиха містить у великій кількість кислоти, які взаємодіють з алюмінієм. Підходящий посуд емальований, пластмасовий, керамічний, скляний, з нержавіючої сталі. Відомо безліч способів заготівлі та збереження обліпихової соку сирої сік, кип'яченої сік; сік з м'якоттю, сік прозорий сік з цукром і без цукру. Часто кислий обліпиховою сік змішують з іншими соками, менш кислими. Рецепти приготування соку з обліпихи. 2. Ягоди обліпихи завантажити в соковижималку, отриманий сік збирати в емальований чашку, після чого процідити, віджати. У сік поступово додавати цукор, перемішуючи дерев'яною ложкою до повного розчинення цукру. Остаточно приготований сік розливається в стерилізовані банки. Сік бажано зберігати в прохолодному місці. Якщо зберігати сік при кімнатній температурі, для приготування соку цукор береться в пропорції 1,5 склянки цукрового піску на склянку соку. Якщо передбачається зберігання зимових заготовок соку в погребі чи холодильнику, цукор береться в пропорції 1:1. 3. Для приготування соку з м'якоттю ягоди опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини, після чого протерти через сито або друшляк. Додати сюди цукровий сироп, зварений з розрахунку 2 склянки води на 400 г цукру. Отримана суміш гарненько розмішати і розливається в банки. Банки пастеризувати протягом 10 хвилин, закатати, поставити під ковдру остигати. Рецепти приготування обліпихової олії. 2. Вимиті і обсушене плоди обліпихи розтираються дерев'яним маточкою, з них віджимається сік, який зливається в скляну банку. Через добу з поверхні соку збирається масло. З 1 кг обліпихи виходить у середньому 80 г масла. | |
|
Всього коментарів: 0 | |