Час підготовки: 5-6 годин
Час приготування: 30 хв. + 10-12 годин
Порцій: 5-6
1 порція: 1175.5 ккал
білки 38,2 г, жири 106,4 г, вуглеводи - 16,2 г
Продукти:
1 кг сиру
0,5 л жирних вершків
1 склянка цукру
300 г вершкового масла
4 жовтки
ванільний цукор на кінчику ножа
0,5 склянки цукатів різних цветоя
2 ст. л. родзинок
Приготування:
1.Творог (краще нежирний) загорнути в чисту марлю і покласти на 5-6 годин під гніт, щоб видалити зайву вологу. Потім двічі протерти через сито.
2.Отліть частину вершків у невелику миску, додати жовтки, перемішати.
3.Оставшіеся вершки розігріти в сотейнику, не доводячи до кипіння. Збити віночком. Продовжуючи збивати, додати вершки з жовтками і варити на маленькому вогні, поки Сливка не загустеют, 4-5 хв. Зняти з вогню і дати охолонути.
4.Слівочное масло дочиста розтерти з цукром. У протертий сир додати загуснув вершки, масло з цукром і ванільний цукор. Збити міксером до утворення пишної однорідної маси.
5.Ізюм ретельно промити і просушити полотняним рушником або серветками. Цукати дрібно нарізати. Додати ізюм, цукати і ванільний цукор в сирну масу і ретельно перемішати, щоб добавки розподілилися рівномірно.
6.Вистлать внутрішню частину пісочниці трохи вологою марлею. Це потрібно для того, щоб паска легко вийняла з форми. Дуже щільно заповнити форму сирною масою, прикрити невеликим блюдцем, поставити зверху легкий гніт і поставітьв в холодильник на 10-12 годин. Вийняти паску з холодильника, перевернути на тарілку, зняти спочатку пасочніцу, потім марлю. Прикрасити паску зацукрованими фруктами або цукатами.
7.У паску можна класти не тільки цукати, а й в'ялені або зацукровані фрукти. Все має бути дрібно порізане.
Смачного!
Журнал Школа гастроному. Колекція рецептів № 6 2007 года
|