23:34 Рецепти легких страв різних країн світу | |
Салат з томатів у виконанні італійців. Батьківщина помідорного салату сонячна Італія. Представлення італійців про салаті з томатів дещо відрізняється від нашого. Вони додають до салату білий хліб. Тому для правильного рецепту нам знадобиться неодмінно прісний білий хліб. Також нам не обійтися без стиглих помідорів, великої солодкої цибулини і пряної свіжої зелені. Найкраще підходить базилік і орегано. Хліб нарезаєтся тонкими скибочками і заливається холодною водою. Хліб повинен набухати протягом півгодини. За цей час нам треба встигнути нарізати часточками чотири томата і викласти в глибокий посуд. Потім додаємо нарізаний півкільцями солодка цибуля і ретельно віджатий хліб. Все це заливається соусом, приготованим таким чином. Чотири столові ложки оливкової олії змішуються з двома столовими ложками білого винного оцту. Туди ж до смаку додається сіль, перець, орегано і базилік. що вийшов, салат ретельно перемішуємо і ставимо в прохолодне місце на три години. При подачі на стіл блюдо можна прикрасити цілими листочками базиліку. Запіканка по-французькому. Одним з рецептів легкого страви різних країн світу є запіканка, популярна в деяких регіонах Франції. Ця страва дуже смачне і неймовірно корисне. А приготування не займе багато часу у господинь. Нам знадобляться: - кілограммчік брокколі, - шість невеликих томатів, - цибульне асорті: 3 червоних невеликих цибулини і 3 білих, - додатково: тертий сир, оливкова олія, сіль, чорний перець, розмарин, орегано та чебрець. Розділяємо брокколі на суцвіття і відварюємо в підсоленій воді 4-7 хвилин, залежно від розміру. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода. Помідори слід відокремити від шкірки. Для цього секунд на 30 занурюємо помідори в гарячу воду, а потім в холодну. Після цього шкірка зніметься легко. Томати слід розрізати на чотири частини і видалити насіння. Потім форму для запіканки змащуємо жиром. Заповнюємо томатами вперемішку з брокколі та обсмаженою на маслі цибулею. Приправляти страви сіллю і прянощами, не забуваючи посипати тертим сиром твердих сортів. Щоб запіканка стала їстівної, її слід помістити на 12 хвилин в духовку (розігріту до 220 градусів). Дочекайтеся, поки сир підрум'яниться. Салат з авокадо. Канари. Наступний витвір кулінарного мистецтва родом з Канарських остов. Багато хто бачив авокадо в супермаркетах. Але не всі знають, що робити зі схожим на смак на огірок екзотів. Щоб приготувати салат, крім двох стиглих авокадо слід обзавестися такими продуктами: - два томата, 150 грам відварних креветок, столова ложка сметани, дві чайні ложки лимонного соку, сіль, гірчиця і гілочка базиліку. Помідори, звільнені від насіння, нарізаємо невеликими кубиками. Потім розрізаємо навпіл авокадо і виймаємо м'якоть, не пошкоджуючи шкірку. М'якоть не викидаємо, а теж нарізаємо кубиками. Потім всі компоненти змішуємо і заливаємо соусом. Соус готується так: сметана змішується з гірчицею, лимонним соком і приправами. Перед подачею на стіл салат слід закласти в шкірку авокадо і прикрасити зеленню. Міжнародний полунично-йогуртовий торт. Іноді можна побавитися і смачним десертом. Рецепт цього легкого страви простий. Для приготування коржів стануть у нагоді: - 200 г борошна, чайна ложка пекарського порошку, 25 г звичайного і пакетик ванільного цукру, 50 г протертого мигдалю, 125 г розм'якшеного маргарину, один жовток і одне ціле яйце, цедра лимона і трохи солі. Змішуємо борошно, пекарський порошок, обидва види цукру, мигдаль, маргарин, цедру і сіль. Все це гарненько розтираємо. Додаємо жовток з яйцем і азартно вимішуємо тісто. Щоб все вийшло смачно, тісто треба годинку охолодити в холодильнику. Тепер готуємо крем. Необхідні речовини: 300 г йогурту, 200 г вершків, 50 г цукру, трохи апельсинового соку, цедра і сік одного лимона, желатин. треба Желатин замочити в холодній воді на п'ять хвилин. Поки желатин набухає, ми встигнемо розмішати йогурт з цедрою і соком лимона, додавши цукор. Потім потрібно розчинити желатин набряклий в підігрітому апельсиновий сік. Додати все це до йогуртовій масі. Коли маса почне застигати, слід додати збиті вершки. Прослідкуйте, щоб крем мав гомогенну консистенцію. На завершальному етапі охолоджений торт вилажіваем у форму. Змащуємо ягідним джемом, засмачених чаркою рому. Зверху можна покласти ягоди і залити кремом. | |
|
Всього коментарів: 0 | |