23:41 Рецепт смачного салату Цезар | |
Цезар Кардіні був справжнім італійцем. Він відкрив невеликий ресторан і назвав його У Цезаря, після того, як переїхав з Італії до Америки. Перебував ресторан в мексиканському місті Тіхуані. У той час розміщення ресторану дуже близько з кордоном між Мексикою та США - було дуже вигідно заробляти на спиртному. Чим і заробляв собі на життя Цезар. У день незалежності США, в ресторан У Цезаря зайшли зірки Голівуду, щоб трохи випити. Спиртних напоїв була велика кількість в асортименті однак закусок не було практично зовсім, а всі магазини були вже зачинені. Цезар, недовго думаючи, скористався тими продуктами, які у нього залишилися. Це були: листя салату, хліб, сир Пермізан, часник, яйця і ворчестерскій соус. Цезар змішав всі ці продукти і получілілся чудовий салат, який дуже сподобався гостям ресторану. Вони були в захваті від такого салату. Цю незвичайну історію розповіла дочка самого Кардіні, згодом сильно обросла легендами і до нас дійшла у дещо зміненому вигляді. Так як же саме був приготований нині настільки відомий салат? Зараз ви довідаєтеся, як же саме був приготований нині настільки відомий салат. На початку, Цезар натер салатницю невеликою кількістю часнику і покрив дно салатним листям. Потім полив трохи олією. Після він вилив яйця, попередньо опущені в окріп на 60 секунд, на дно тарілки. Потім він додав лимонний сік, трохи приправи і найголовніше тертий сир. Також були додані крутон, які були приготований и на часнику і оливковій олії. Через брата Цезаря, зародилася легенда про те, що в салаті повинні обов'язково бути присутнім анчоуси. Проте Цезар був категорично проти анчоусів. Він стверджував, що в салаті повинні бути італійське оливкова олія та італійський пермізан. У деяких джерелах стверджують, що салат був винайдений у все не Цезарем а якимись іншими людьми. А цезар лише вкрав рецепт і назвав його своїм іменем. Але все це всього лише все домисли. Зараз існує безліч рецептів по приготуванню цього всім відомого салату. І як правило теперішні рецепти зовсім не схожі від того який був відкритий Цезарем. Класичний рецепт Щоб приготувати салат за класичним рецептом, спочатку вам буде потрібно приготувати крутон. Для цього потрібно зрізати від батона кірку середину і нарізати невеликими кубиками. Потім трохи полити оливковою олією, розкласти рівномірно на листи і поставити в духовку. Підсмажувати необхідно до появи золотистої скоринки. Після того, як сухарі підсмажиться, потрібно буде опустити сире яйце в крутий окріп приблизно на одну хвилину, після чого остудити очистити і подрібнити. Додати лимонний сік і зовсім трохи солі. Далі ретельно вимиваємо листя зеленого салату, висушуємо і ріжемо невеликими шматочками. Потім потрібно взяти велику салатницю, добре натерти її часником і висипати туди тертий сир, розрізаний листя салату і соус. Все ретельно перемішати, а потім зверху посипати сиром і залишилися крутонами. От власне і є класичний рецепт легендарного салату цезар. Зараз цей салат став настільки поширеним, що важко уявити собі таке кафе або ресторан, в якому не буде цього салату. Останнім часом салат Цезар готують навіть вдома, тому що це не потребує багато часу, і плюс до всього всі компоненти салату недорогі. Також є багато й інших цікавих і не менш смачних рецептів, але цей рецепт є базовим, він найбільш наближений до цього рецептом салату Цезаря Кардіні. | |
|
Всього коментарів: 0 | |