23:41 Рецепт квасу в домашніх умовах | |
Квас всім врятував. Ви пробували справжній квас? Ні, не покупної, а домашній? Ніяка газована вода не зрівняється з цим чарівним напоєм. Рецепт квасу в домашніх умовах це і є мій для вас подарунок. Але на початку не багато про квас. З далеких часів на Русі дуже люблять квас. Більше тисячі років він є національним напоєм і одночасно їжею, згадайте улюблену всіма окрошку. У старовину з квасом готували багато страв: ботвінья, саламаху, які зараз нам в дивину. Квас був солодкий і кислий, ягідний, фруктовий, медовий. Як виходить квас? Шляхом бродіння і настою хліба, цукру, води, дріжджів і солоду. Якщо ви п'єте квас, вам не страшний авітаміноз, ви не будете втомлюватися. А ще це відмінне бактерицидний засіб. Недарма за старих часів його давали у військових госпіталях. Квас можна готувати по-різному. Основа залишається незмінною, плюс різні добавки: лимон, родзинки, пряні трави, які дають можливість відчути смак цього чудового напою. Найкраще робити її самим. Пропоную прості рецепти квасу в домашніх умовах. Хлібний квас. Медовий квас. Щоб приготувати медовий квас за цим рецептом з російської кухні, додаємо лимон в мед, нарізану тонкими кружечками, а ізюм заливаємо 4 літрами холодної кип'яченої води, в якій розмішана дріжджі та борошно. Ну ось, а через добу підливає 1 літр кип'яченої води. І коли ізюм і лимон спливуть на поверхню води, готову рідина проціджуємо через сито. Розливають по пляшках квас, закриваємо, при цьому, поклавши в пляшки по 1-2 родзинки, і зберігаємо в прохолодному місці. Ну а через 2-3 дні медовий квас готовий до вживання. Приготування квасу в домашніх умовах вимагає величезної майстерності. На жаль великий і багатющий досвід слов'янського народу детально не був вивчений, і мистецтво домашнього варення квасу поступово стало забуватися. Ми знаємо лише окремі записи рецепти і описи в старовинних книгах і повчань. Перша згадка про квас знайшли в 988 році. Коли було хрещення киян, Володимир наказав роздати всім їжу та напої, з напоїв був поданий мед в бочках і хлібний квас. Але, а якщо бажаєте почитати про варенні квасу, то почитайте видану в 1898 році роботу лікаря Л. І. Симонова. Він писав, що варення квасу у нас процвітає так само, як і хлібопечення. Його варять всі чоловіки й купці, бояри, в монастирях і в солдатських казармах, у госпіталях та лікарнях. А в містах існують квасоварні, де варять квас на продаж. Лікарі вважають квас корисним напоєм, не тільки для хворих, але й здорових. Квас можна вживати з рибкою, я так дуже люблю, раджу і вам. Буду дуже рада, якщо ці рецепти стануть вашими прикладними, на вашій домашній кухні. І ви таким квасом будете радувати своїх домочадців і гостей. Знаю, що ті читачі, які люблять квас по достоїнству оцінять ці рецепти. І буде чудово, якщо вони попросять вас дати їм теж рецепт, тоді цей квас буде знати більше людей. А значить, більше людей будуть радіти, і пити і пригощати гостей. | |
|
Всього коментарів: 1 | ||
| ||