Головна »
2010 » Березень » 9 » Полунично-фісташковий «бомба»
23:39 Полунично-фісташковий «бомба» |
Купол з полуничного морозива наповнений фісташковим мусом.
на 10-12 ПЕРСОН
Час підготовки: 1 год + заморожування
Час приготування: 15 хв.
Кількість калорій - 390 в порції
Жир - 33 г
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ полуничним морозивом:
700 г стиглої полуниці
сік 1 / 2 лимона
100 г цукрової пудри
600 мл жирних вершків (злегка збити)
ДЛЯ муси:
4 жовтки
150 мл жирних вершків
50 г цукру дрібнокристалічного
25 г фісташок (очистити від лушпиння та нарубати)
50 г сушеної вишні (нарізати)
1. Протріть через дрібнопористий сито полуницю. Додайте, розмішуючи пюре, лимонний сік і цукор. Перешкодьте вершки.
2. Перелийте в герметичний контейнер для заморожування і помістіть в морозилку на 1 год, щоб суміш затверділа по краях. Перекладіть в охолоджену миску. Енергійно розітріть масу, після чого знову перекладіть в контейнер і заморожуйте 2-3 год до повного застигання.
3. За 30 хв. дo приготування мусу поставте охолоджуватися форму у вигляді купола об'ємом 1,1 л і перемістіть морозиво на полицю холодильника. Викладіть морозиво у форму шаром завтовшки 2,5 см. Накрити фольгою і заморожуйте 1 ч. до затвердіння.
4. Для мусу. Збийте жовтки. Розчиніть цукор на вогні в 2 cт л. води. Кип'ятіть 1 хв., Не заважаючи, поки температура сиропу не досягне 110с по цукровому термометру або поки на поверхні не почнуть утворюватися бульбашки, схожі на перли. Трохи остудіть і тонкою цівкою уведіть, збиваючи, у жовтки. Продовжуйте збивати, поки суміш не охолоне.
5. Збийте вершки в густу піну і обережно перемішайте з жовткова кремом. Введіть фісташки і вишню. Перекладіть у форму з морозивом. Розрівняйте поверхню, накрийте і заморожуйте 3-5 годин до затвердіння. За годину до подачі переверніть бомбу на охолоджене блюдо і поставте в холодильник, щоб маса стала м'якше.
Журнал Смачно і легко Випуск № 4
|
Категорія: Любов і секс |
Переглядів: 631 |
Додав: Кротова
| Рейтинг: 0.0/0 |