23:25 Як правильно пити шампанське? | |
В історії людства чимало великих винаходів. Вогонь, колесо, лук зі стрілами, порох і, безумовно, пляшка ігристого шампанського. Винахід цього продукту приписують заповзятливому ченця Дому Періньон, який в 1668 році щось нахімічили, в результаті чого з'явився чудовий напій. Народження ігристих бульбашок відбулося у французькій провінції Шампань, тому новий вид вина стали називати шампанським. Часто у веселій кампанії можна почути: Я не люблю шампанське!. Швидше за все, ця людина не пробував хорошого шампанського, а якщо й пив, то робив це не правильно. Так-так, у шампанського є свої секрети вживання! Всьому цьому можна легко навчитися, ознайомившись з основними правилами пиття. Вибір марки шампанського залишимо споживачеві. На смак і колір, як кажуть, товаришів немає. Єдина порада оберігайте підробок, купуйте вино в перевірених магазинах. Як правильно відкривати пляшку. Змушений засмутити любителів постріляти по люстр. Хоча для багатьох важливий саме цей момент, все ж таки шампанського треба відкривати тихо. Якість шампанського ніяк не залежить від сили самого пострілу. Після так званого пострілу відбувається швидке випаровування вуглекислоти, і ігристе вино перестає грати своїми неповторними чарівними бульбашками. Не намагайтеся струшувати пляшку шампанського перед вживанням. Пробку відкручувати акуратно, при цьому тримайте пляшку із рідиною під кутом 45 градусів. Якщо шампанське переохолоджене, то пробку можна взагалі не відкрити. Вино повинно бути охолоджене до 7-9 градусів. Для цього достатньо на дві години поставити його в холодильник. Як правильно наливати шампанське. Здається, чого простіше! Рубонув по-гусарський шашкою за шийку пляшки та розлив з пивних келихах. Насправді все набагато складніше. Шампанське в келих наливайте повільно, направляйте цівку вина виключно на нахилену стінку келиха. Слід наливати його в два прийоми, для того щоб піна осіла. Заповнювати келих слід на три чверті, це зручно і красиво. Кубки як келихів для шампанського краще не використовувати. Чарівний напій у них не грає і швидко втрачає свій букет. Келихи повинні мати форму конуса, що розширюється догори, а потім звужується. Зазвичай вони виготовляються з гладкими стінками з безбарвного скла. Після свята келихи для шампанського постарайтеся не мити у посудомийній машині. Це пояснюється тим, що до складу миючої рідини входять силікони. Мити потрібно тільки мильним розчином і обполіскувати чистою водою. Як правильно пити шампанське. Методом гвинта або залпового вогню шампанське не вживають. Його п'ють повільно. Для підвищення апетиту спостерігайте за грою бульбашок в бокалі. Адже це ігристе вино і гріх не скористатися його перевагами. Насолоджуйтеся чарівним букетом і золотистим кольором напою. Милі пані, не пийте шампанське з нафарбованими губами. До складу помади входить речовина, що нейтралізує всі найтонші якості шампанських вин. За етикетом келих слід тримати за ніжку. Деякі тримають за низ ніжки для більшої стійкості і надійності. Не рекомендується тримати келих за верхню частину. По-перше, так не годиться. По-друге, вино буде нагріватися від рук і втратить частину свого аромату. Як закуска під шампанське можна порекомендувати різноманітні фрукти, бісквіти, сир із пліснявою, бутерброди з ікрою, страви з дичини і білого м'яса. Закуска зовні і на смак повинна відповідати божественного напою. Але повірте, не слід закушувати шампанське шоколадом, як це прийнято у нас. І вже у жодному разі не розмішуйте бульбашки в бокалі виделкою. Адже саме в ці бульбашки вклали свою нелегку працю виробники шампанського. Бажаю, щоб ви правильно пили шампанське, і насолоджувалися вищим витвором мистецтва у виноробстві. | |
|
Всього коментарів: 0 | |