Для того, щоб вправно управлятися з тістом, готувати смачну випічку і торти, не обов'язково бути професіоналом. Достатньо знати кілька секретів, які допоможуть вам завжди дивувати гостей і близьких смачними стравами.
-Щоб довше зберегти дріжджі, в них треба додати трохи борошна, ретельно просушити, протерти і зберігати в звичайному склянці;
-Щоб заварне тісто не тріскалося при випічці, варто економити масло і змащувати його лише злегка;
-Щоб випічка пропікається рівномірно, не потрібно додавати багато цукру, інакше середина залишиться сирою, а краї підгорять;
-Щоб зробити смачні пряники, потрібно в тісто додати трохи соди, а у воду оцет і лимонну кислоту;
-Додаючи соду в тісто, її необхідно "гасити" оцтом, інакше випічка буде темного кольору з неприємним присмаком;
-Якщо тісто пересолена, потрібно замісити ще трохи зовсім без солі і перемішати обидві частини;
-Щоб тісто піднялося і не зовсім свіжого, замішувати його потрібно в приміщеннях, де немає протягів;
-Пісочне тісто буде ніжним, тільки якщо замішувати його не довше 2-3хмінут;
-Пісочне тісто можна кілька днів зберігати в холодильнику, але не в морозилці - воно залишиться свіжим; < br>-Якщо готувати бісквітне тісто з додаванням крохмалю, воно вийде розсипчастим і смачним;
-Якщо потрібно тісто, яке буде танути в роті, додайте зовсім трохи води і досить жиру;
-Яєчні білки збивається набагато краще, ніж спочатку їх охолодити;
-Жовтки і білки не можна розтирати в залізній або алюмінієвому посуді;
-Листкове тісто випікають при самій високій температурі, інакше воно може не вийти;
-Якщо ви хочете зберегти жовтки від яєць довше, покладіть їх у воду і приберіть в холодильник;
-Щоб горіхи краще відчувалися в випічці, їх потрібно злегка підсмажити на розпеченому сковороді;
-Якщо яблука обтерти ганчіркою, змоченою в оцті, вони не втратять свій колір навіть після запікання;
-Для того, щоб торт з начинкою вийшов пишним і соковитим, його потрібно відстоювати 6 ч. перед запіканням;
-Для того, щоб зробити гарну глазур, потрібно розтопити шоколад, декілька м'ятних цукерок з парою ложок молока; < br>-Глазур можна пофарбувати соком буряка або апельсина;
-Пироги з фруктовою начинкою краще робити з прошарком сиру - так вони будуть більш соковитими;
-Щоб тісто не пригорає, під нього потрібно поставити сковороду з водою;
-Щоб легко вийняти гарячий торт з форми, достатньо покласти його на мокру холодну ганчірку;
-Щоб липкі розкачати тісто, потрібно взяти пляшку, наповнену холодною водою.
|