23:42 Як правильно готувати біфштекс | |
Усі, хто коли-небудь пробував в ресторані страва під назвою біфштекс, навряд чи забудуть його чудовий і незвичайний смак. У кожного поважає себе шеф-кухаря, звичайно ж, є свій рецепт приготування біфштекса, але існує і ряд загальних рекомендацій, як правильно готувати біфштекс. І дотримуючись їх, ви завжди можете порадувати своїх близьких і себе кохану цим ароматним і дуже смачною стравою. Видів біфштекса дуже багато, відповідно і рецептів теж багато. Спосіб приготування також різняться. Можна посмажити біфштекс на сковороді, можна запекти на відкритому вогні або приготувати на грилі. Перш, ніж перейти до того, як правильно готувати біфштекс, необхідно розібратися, що являє собою стейк, з якого, власне кажучи, біфштекс і готується. Стейком називають відрізаний шматок м'яса. Дуже часто у відношенні стейка високої якості вживається визначення мармуровий. Це означає, що в стейк є прожилки жиру, що скріплюють м'язові волокна, що, у свою чергу, не дає стейку стискатися під час приготування. І цей жир у процесі розтікається по всьому шматку м'яса, передаючи свій апетитний аромат біфштекс. Є багато способів нарізати м'ясо, і саме вид нарізки і товщина відрізаного шматка і визначають якість біфштекса. Якщо ви любитель соковитого і одночасно ніжного стейка з великою кількістю жиру, то стейк на порібнині, це саме те, що вам потрібно. 'Королем біфштексів''вважається вирізка. Існують ще й такі стейки, як бочок, біточек, стейк-міньйон, філе і т. д. Чим вища якість продукту, тим смачніше і корисніше блюдо, приготоване з нього, До вибору м'яса необхідно підходити з особливою ретельністю. М'ясо на зрізі має бути яскраво-червоного кольору. Текстура м'яса повинна бути не дуже твердою, але і не дуже м'якою. Не можна також забувати про сорт м'яса. Яловичина може бути преміум якості, а також сортовий і добірна. Зрозуміло, яловичина сорти преміум найкраща, і як наслідок, найдорожча. Слідом йде м'ясо добірне. Мармуровість тут нижче. Ну і найдешевшим сортом є сортова яловичина, м'ясо жестковатой і менш ароматне. Ідеальним для біфштекса вважається шматок, якого розміром з долоню, а товщина - до двох сантиметрів. М'ясо легше приготувати, якщо воно тонка. Не варто купувати м'ясо, яке вже присмачені спеціями або замаринувати. Якість м'яса і його свіжість в таких умовах визначити практично неможливо, і недобросовісні продавці частенько цим користуються. Купівля м'яса онлайн, може бути виправдана, якщо ви дотримуєтеся прості рекомендації; довіряти тільки перевіреним сайтам, читати відгуки покупців про якість пропонованого м'яса, а також враховувати швидкість доставки. Для приготування м'яса немає універсального рецепту. Тут необхідно враховувати такі характеристики, як м'якість м'яса, його мармуровість, а також ніжність. Методи, які передбачають приготування м'яса на відкритому вогні і з додаванням рідини, вважаються найбільш популярними. Розглянемо ж ці методи більш докладно. Приготування біфштекса на відкритому вогні припускає використання гриля, ростери, мангала або сотейник. До м'яса не додають ні олія, ні рідина, власного жиру цілком достатньо. Для приготування великих шматків яловичини слід використовувати масло і рідина. Яловичину необхідно згасити в невеликій кількості води або відварити на середньому вогні, закривши кришкою. При цьому жорстке м'ясо стане м'яким. Яловичину також можна запекти, але перш за витримати в маринаді. | |
|
Всього коментарів: 0 | |