23:42 Смачно готуємо будинку страви з фаршу | |
Слово фарш з латинської мови перекладається як начиняю, наповнюю. Фаршем називається подрібнене м'ясо, призначене для приготування різноманітних страв. Фаршем також називають і дрібно порубані чи прокручувалися через м'ясорубку начинку. Фарш роблять із яловичини, телятини, свинини, баранини, м'яса свійської птиці, а іноді з різних видів м'яса для додання страві пікантності та аромату. Чим сильніше подрібнене м'ясо, тим воно міцніше і легше ліпиться. Фарш надають форму дрібного кульки зі сливу або вишню. Часто у фарш кладуть борошно або яйце, а можна і те й інше, тому що при цьому страви з фаршу зберігають форму при приготуванні. Так роблять кнелі і фрикадельки, які відварюють без панірування. У тонкий м'ясний фарш іноді додається трохи вареного рису або манної крупи, після чого виходять крокети, невеликі кульки з фаршу. Їх можна відварити чи обсмажити. При додаванні в крокети томатної пасти, цибулі, часнику і яєчного білка виходять тефтелі, які панірують, несильно обсмажують, після чого відварюють або гасять. Не потрібно багато часу для приготування тефтелькою: всього 1-2 хвилини на обсмажування і 5-12 на гасіння. З більш грубо перемолотого фаршу роблять котлети, битки, кебаби. Зазвичай їх панірують у сирому вигляді, після чого добре обсмажують з обох сторін. Після обсмажування їх можна запекти в духовці. Страви з фаршу вважаються готовими при виділенні з них безбарвного соку. Перед подачею блюда з фаршу поливають соусом. Їх можна подати до різноманітного картоплі, тушкованим овочам, розсипчастим каш, відварним макаронних виробів. котлетами страви з фаршу почали називатися в кінці XIX століття, а до цього так називалося м'ясо з реберної кісткою. Котлети роблять із змішаного з сирими яйцями, сухарями або білим хлібом, цибулею і часником м'ясного фаршу. Їх смажать на пательні на великому вогні, не накриваючи кришкою. Обсмажені з двох сторін котлети ненадовго накривають кришкою для збереження їх міцності. Котлети з м'яса птиці називаються Пожарським, тому що рецепт вигадав граф Пожарський, до якого несподівано приїхали поважні гості. Через відсутність на кухні телятини граф наказав подрібнити м'ясо птиці та приготувати з нього котлети. Також популярним і улюбленим блюдом з вмістом фаршу є пельмені. Їх батьківщиною вважається Китай, з нього пельмені надійшли до Росії, а потім поширилися в Середній Азії і Кавказі. Начинка для класичних російських пельменів готується з змішаних в однакових пропорціях яловичини, баранини і свинини, а іноді використовують м'ясо ведмедя, лося, оленя або гусака. У м'ясо додають різні спеції, цибуля і часник зрідка. Тісто для пельменів готують з борошна, яєць і води. Пельмені від подібних страв відрізняються тим, що роблять тісто дуже тонким, а начинка з фаршу вельми перевищує кількість тіста, яке є лише тонкою оболонкою. Суп з фрикадельками вважається одним з найпопулярніших перших страв. Він легше в приготуванні, ніж інші м'ясні супи. Головна його перевага в тому, що для приготування цього супу не потрібно великої кількості часу і зусиль. Фрикадельками називаються кульки з фаршу, зварені в бульйоні. Для виготовлення фрикадельок використовують м'ясний або рибний фарш, у який додають подрібнену цибулю і зелень, солять і додають перець за смаком. З приготованого фаршу ліплять невеликі кульки. Смачно приготувати вдома страви з фаршу можна нафарширований різноманітні овочі, звичайно перці, кабачки, баклажани і помідори. М'ясний фарш використовують під час приготування начинки для пирогів. Дехто віддає перевагу виключно пиріжки з м'ясною начинкою. | |
|
Всього коментарів: 0 | |