23:35 Рецепт тесту на пироги | |
Наближається Католицьке Різдво і в цей день хочеться порадувати своїх рідних і близьких. Ми пропонуємо рецепт тесту на пироги. Сподіваємося, вам сподобаються, наші рецепти пирогів і пиріжків, і ви зможете, доклавши певних зусиль приготувати їх. Рибний пиріг. Нарізати рибу тонкими смужками і замаринувати. Потім злегка обсмажити рибу. Відварити рис, нарізати ріпчасту цибулю і обсмажити до золотистого кольору. З інгредієнтів зазначених вище приготувати тісто м'яке. На дві частини його розділити і розкачати. Пласт тіста покласти на деко або форму, змащений маслом. Потім шарами покласти начинку, спочатку рис, потім смажену цибулю і зверху рибу, і закрити другим шаром, краї защипати і змастити яйцем. Випікати пиріг до золотистої скоринки в духовці. Перед подачею на стіл нарізати порційними шматочками. Пиріжки Бабусині. Для тіста потрібно: 25-30 г дріжджів сирих (чверть маленької пачки), 200 грам маргарину, чверть склянки і одна чайна ложка цукру, дрібка солі, 6 склянок борошна, 2 яйця, півлітра гарячого молока, 1-2 столові ложки масла рослинного. Розвести дріжджі в теплій воді, у невеликому її кількості, додайте 1 чайну ложку цукру, додайте трохи борошна, щоб дріжджова маса була, як густа сметана і добре все вимішати. Маргарин на водяній бані розтопити, додати сіль, цукор, яйця. Поступово в отриману суміш додати 6 склянок борошна, тісто ложкою, краще дерев'яної розмішати до утворення крупинок. Не боячись утворення грудочок, влити гаряче молоко. Розмішати і влити дріжджову суміш. Перемішати до однорідної маси, додати рослинне масло, руками заважати так, щоб не залишилося жодної крупинки, жодної грудочки. Заважати тісто потрібно довго, чим довше мнеться тісто руками, тим пишніші воно стане. Накрити чистим рушником тісто і поставити в тепле місце на одну годину. І поки підходить тісто, треба зайнятися начинками. Зазвичай я робити 2-3 начинки, а буває і більше. Начинка капустяна з яйцями. На 1 кілограм капусти знадобиться 5 варених яєць. Начинка картопляна. У щойно приготоване картопляне пюре додати смажену цибулю, за смаком поперчити і добре перемішати. Начинка капустяно-картопляна. Начинка з лівером. Начинка з м'ясом. Відварене м'ясо (курку, свинину, яловичину) через м'ясорубку провернути і обсмажити з ріпчастою цибулею. Для такої начинки можна і готовий м'ясний фарш використовувати. Вийде дуже смачно, якщо м'ясну начинку перемішати з картопляним пюре. Начинка з рибою. Звільнити рибу від кісток і шкіри. Дрібно нарізати філе, додати приправу для рибних блюд і змішати з обсмаженим цибулею. Щасливого вам Різдва і з Новим роком. | |
|
Всього коментарів: 0 | |