23:43 Рецепт приготування супу з фрикадельками | |
Одним із самих популярних перших страв заслужено вважається суп з фрикадельками. З величезної кількості різноманітних м'ясних супів суп з фрикадельками готується найпростіше. Напевно, простота це його основна перевага. Якогось одного рецепта його приготування немає, кожна вправна господиня робить його по-своєму. Що таке фрикадельки? Фрикадельки - це маленькі сантиметри півтора два в діаметрі кульки з фаршу, які варяться в бульйоні. В основному фрикадельки роблять з різного м'ясного фаршу яловичого, свинячого, курячого і так далі, але іноді їх роблять і з риб'ячого. У фарш також йдуть різні добавки, це і цибулю (порізаний або перекручені в м'ясорубці) і моркву і рис, сіль перець і інші приправи додають у фарш за смаком. З готового фаршу руками катають кульки-фрикадельки. Намагайтеся, щоб вони виходили невеликими і однаковими. Власне, рецепт приготування супу з фрикадельками: Для того, щоб приготувати цей нескладний, але такий смачний суп вам знадобляться: приблизно півкілограма м'ясного фаршу, три - п'ять картоплин (орієнтуйтеся на розмір вашої каструлі), одна головка ріпчастої цибулі, вісімдесят сто грамів моркви, один солодкий болгарський перець, яка-небудь вермішель (краще всього паутинка), сіль і мелений перець. Як вже було сказано готуйте фарш з будь-якого м'яса, який вашій душі угодний, той і беріть. Фарш потрібно посолити і поперчити за смаком. Щоб надати фаршу велику м'якість можна додати в нього шматочок білого хліба попередньо зрізавши з нього скоринку і розмочивши в молоці. Яйцю у вашому фарші робити нема чого, інакше фарш стане жорстким, а бульйон помутніє. Готуємо овочі: картопля чистимо й ріжемо невеликими кубиками, цибулину дрібно кришимо на дошці, а морквину трьом на великій тертці. Перець (якщо ви і його вирішили додати в суп) теж ріжемо дрібними шматочками. Цибулю, моркву і перець обсмажуємо на рослинному маслі, краще використовувати масло без запаху. Перець повинен стати м'яким, морква трохи посветлеть і теж стати м'якою, цибулю трохи підрум'янитися. Смажити їх простіше в одній сковороді і всі разом, при обжарке до них можна додати меленого перцю (з розрахунку, що в суп його вже не будете додавати), так вийде запашні. Підготовка закінчена. Нарізаний картоплю в киплячу воду в каструлі на п'ять хвилин, По-закінченні цього часу додаємо до нього скатані фрикадельки і ближче до завершення варіння супу додаємо в каструлю обсмажування. Суп вариться п'ятнадцять хвилин. У той час поки він вариться, додайте до нього жменьку дрібної вермішелі-павутинки. І не забудьте його посолити. За смаком. Крім вермішелі в цей суп йде будь-яка засипка, будь то гречка, рис, все одно він виходить дуже смачним. Варто лише не забувати про такий важливий нюанс рис і гречку засипаємо відразу після того, як поклали в каструлю фрикадельки, а вермішель через п'ять хвилин! Чи не переплутайте! Інакше вермішель розвариться, а крупа навпаки буде недовареною. Перш ніж зняти з вогню суп з фрикадельками додайте в нього пару трійку лаврового листя. Особисто я також додаю дрібку приправ хмелі-сунелі. Ще маленький секрет: після того, як суп доварілся і ви вже вимкнули вогонь, накрийте каструлю рушником і дайте так постояти хвилин п'ять сім щоб він настоявся і запах спецій став гармонійним. До столу суп з фрикадельками подається з покришену зеленню. Це може бути зелена цибуля, пір'я часнику, кріп, петрушка, селера - що вам більше подобається. Зеленню цей суп не зіпсувати! Також в тарілку з супом можна додати ложку сметани. А ось майонез не варто від нього сильно змінюється смак. Він стає більш різким. | |
|
Всього коментарів: 0 | |