У статті Проста випічка на кефірі, я дам вам рецепти, як приготувати прості випічки і сподіваюся, що вони сподобаються Вам своєю простотою.
Торт "Луна".
Буде потрібно: 2 склянки борошна, кефір 1 / 2 склянки, склянка цукру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 2 ст. ложки какао, сода 1 / 2 ч. ложки, сіль 1 / 2 ч. ложки.
У миску покласти цукор, какао, розм'якшене вершкове масло і розтерти до однорідної маси. Додати по одному яйця, кефір влити і перемішати. Додайте борошно, сіль, соду, замісити тісто. Змазати форму і пекти на повільному вогні протягом години. Корж остиглий, розділити на дві частини, зробити прошарок з заварного або іншого крему, торт прикрасити.
Маннік на кефірі.
Буде потрібно: 2 яйця, 1 склянка цукру, склянку кефіру, 2 ст. ложки розтопленого маргарину,
1 ст. ложка рослинної олії, розпушувач 1 ч. ложка, склянка манної крупи, склянка борошна.
Щоб приготувати пиріг, потрібно яйця з цукром збити, додати кефір і манну крупу, краще все компоненти змішувати вручну. Відставити в сторону для набухання на 1 годину. Потім додати борошно, розпушувач, жири і все ретельно перемішати. Потім вилити у форму, попередньо, змащену маргарином. Духовку нагріти до 100 градусів і поставити туди маннік. Протягом 40-45 хвилин, випікати пиріг.
Піца на кефірі.
Буде потрібно: Для тіста - яйце, склянку кефіру, 1 ст. ложка майонезу, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка соди, 3-4 склянки борошна, щіпка солі, 1 / 2 ч. ложки цукру.
Для начинки - 50 г. шинки свинячого копченого, 50 р. "Салямі", 1 / 2 болгарського перцю, одна цибулина, 2 невеликих маринованих огірка, 2 помідори, 50-70 г. сиру, часточка часнику, томатний соус "кетчуп", майонез за смаком, зелень.
Тісто. Розбити в миску яйце, додати майонез, сметану, цукор, сіль і все перемішати до однорідної маси. Кефір додати, соду і ще раз перемішати гарненько. Додати борошно поступово, щоб вийшло не круте тісто. Скачати тісто в кулю, накрити його і залишити при кімнатній температурі
приблизно на 10-15 хвилин. Потім розкачати тісто у вигляді коржа, покласти у змащену маслом деко або форму, потім виделкою проколоти в декількох місцях.
Начинка. Ковбасу, копчений окіст, болгарський перець порізати соломкою або кубиками. Гуртками порізати помідори, дрібно нарізати мариновані огірки та цибуля. Зелень порізати. На великій тертці натерти сир. З тіста корж змастити кетчупом або томатним соусом. Шарами викласти ковбасу і окіст. Зверху викласти цибулю та болгарський перець. Полити трохи майонезом. Помідори викласти зверху і посипати часником, дрібно нарізаною. Змазати майонезом, посипати зеленню. Піцу запікати при температурі 180-200 градусів приблизно 20 хвилин. Посипати піцу за 5 хвилин до готовності тертим сиром і знову помістити в духовку, щоб сир трохи розплавився.
Млинці на кефірі.
Потрібно: 2 яйця, 1 ст. ложка цукру, 1 / 2 ч. ложки солі, 1 / 2 літра ряжанки або кефіру, за необхідності борошно та молоко, 1 / 2 ч. ложки соди, 2-3 ст., ложки рослинної олії. Вершкове масло для змазування готових млинців.
Яйця змішати з кефіром, цукром і сіллю. Стільки борошна додати, щоб вийшло густе тісто, вимісити його як слід, щоб не було грудок. Продовжуючи заважати потроху, додавати молоко, поки не стане тісто рідким, як вершки. Додати соду, розмішати, потім додати соняшникову олію. Змазати сковороду олією і загострити. Млинці смажити з двох боків, а вже на тарілці змащувати їх вершковим маслом. Якщо перший млинець вийде товстим, потрібно в тісто додати трохи води або молока.
Приємного вам апетиту!
|