Відразу зауважимо, що правильно приготувати вуха без кісточок можливо тільки з осетра. Це можливо завдяки особливо осетрових порід риб. У всіх інших випадках, навіть позбавившись від основних кісток, ви все ж не зможете виключити всі дрібні кісточки з юшки повністю.
Для початку визначіться, з якої риби готуватиметься ваша вуха однієї породи або декількох. Головне наваристою юшки і неодмінно жовтий колір. Сіра вуха хоч і смачна, але виглядає неапетитно. Кращою традицією вважається зварити подвійну вуха: з великої та дрібної риби. Але можна зважитися й на потрійну. Важливе правило: справжня вуха вариться з хижої риби і ні в якому разі з травоїдної. Винятком можна вважати миня, але і його потрібно використовувати лише як компонент, але не основи.
Отже, щоб правильно приготувати вуха бех кісточок, берете щуку або судака близько 1,5 кг вагою. Ідеально, якщо риба у вас свіжа. Якщо ні, то морожена теж зійде. Пам'ятайте, що риба для приготування юшки використовується вся (!) За
...
Читати далі »
|
Риба, згідно з народним повір'ям, допомагає роботі мозку, і це дійсно так. Морепродукти містять амінокислоту омега-3, що є важливим структурним елементом мозку. Вона навіть передається при розвитку плоду від матері через плаценту, а новонародженої дитини - через грудне молоко.
Вчені вважають, що саме на цю речовину лежить відповідальність за розвиток людського інтелекту. А в результаті явного дефіциту цієї амінокислоти в харчуванні людей можуть розвиватися недоумство і шизофренія. У той же час продукти, що містять рибні добавки (не кажучи вже про саму рибі у вареному, смаженому, солоному і копченому вигляді), допомагають нормалізувати поведінку дітей, що страждають порушеннями мови, гіперактивністю і аутизмом.
Безумовно, дуже важливо надходження достатньої кількості омега-3 в організм ще ненародженої дитини під час вагітності жінки.
|
Багато людей звикли давати домашнім тваринам сиру рибу. Не хочеться псувати вам апетит, але минтай і багато хто інші морські риби буквально напхані нематодами, гельмінтами та іншою гидотою. Так що радимо господиням, рибку для кішки відварювати, а то ваша улюблениця заразиться і вас потім нагородить будь-якої гидотою.
Великим попитом користується рибне філе. Тут в очі не заглянеш, і навіть фахівці скупі на поради: прагніть купувати його лише у фірмових магазинах, звертайте увагу на цілісність упаковки - якщо мокра, то не беріть. Ну а риб'ячі тушки краще купувати добре розмерзлись, лід, твердою такою, з блискучою лускою і прозорими очима. Тоді ще є шанс сподіватися, що її заморожували непротухшей.
Підшкірний жир у добротної риби повинен бути білим, без згірклого запаху. А вже кулінарну обробку мороженої риби краще давати по повній програмі! Рецептів відомо безліч, так що дорогі господині, намагайтеся. Тільки от розморожувати рибу, радимо поступово, спершу в холодильнику, п
...
Читати далі »
|
Час приготування: 35 хв.
Складність приготування: легко
Порцій: 2
В 1 порції: 456,6 ккал., білки - 40,1 г, жири - 14,8 г, вуглеводи - 35,3 г
ЩО ТРЕБА:
400 г філе білої риби
2 ст. л. оливкової олії
сіль, перець
Для соусу:
1 цибулина
3 невеликих персика
1 ч. л. тертого імбиру
1 ч. л. меду
3 ст. л. сухого білого вина
ЩО РОБИТИ:
1. Приготувати соус. Персики вимити, обдати окропом, потім занурити в крижану воду. Зняти шкірочку і нарізати часточками. Лук очистити і подрібнити. Покласти в сотейник персики, цибулю, імбир і мед. Влити вино. Довести до кипіння і варити 10 хв., Не накриваючи кришкою, до отримання м'якою, однорідної маси.
2. Рибу нарізати скибочками. У сковороді розігріти олію, покласти рибу, посолити, поперчити і обсмажити з двох сторін, по 6-8 хв., До утворення рум'яної скоринки.
Подати гарячої разом з персиковим соусом. Можна посипати подрібненою кинзою.
...
Читати далі »
|
Купол з полуничного морозива наповнений фісташковим мусом.
на 10-12 ПЕРСОН
Час підготовки: 1 год + заморожування
Час приготування: 15 хв.
Кількість калорій - 390 в порції
Жир - 33 г
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ полуничним морозивом:
700 г стиглої полуниці
сік 1 / 2 лимона
100 г цукрової пудри
600 мл жирних вершків (злегка збити)
ДЛЯ муси:
4 жовтки
150 мл жирних вершків
50 г цукру дрібнокристалічного
25 г фісташок (очистити від лушпиння та нарубати)
50 г сушеної вишні (нарізати)
1. Протріть через дрібнопористий сито полуницю. Додайте, розмішуючи пюре, лимонний сік і цукор. Перешкодьте вершки.
2. Перелийте в герметичний контейнер для заморожування і помістіть в морозилку на 1 год, щоб суміш затверділа по краях. Перекладіть в охолоджену миску. Енергійно розітріть масу, після чого знову перекладіть в контейнер і заморожуйте 2-3 год до повного застигання.
3. За 30 хв. дo п
...
Читати далі »
|
Біле меню на цілий день пропонує колишній шеф-кухар
На першому - СУП з вушками
Замішую тісто з півтора склянок борошна, яйця, неповного склянки води, солі. Тонко розгортають, вирізаю чаркою кружечки, кладу на них фарш і защипувати, як пельмені. Фарш роблю так: півсклянки відвареного і промитого рису змішую з двома дрібно порубані крутими яйцями і ложкою розтопленого масла. Вушка спочатку потрібно опустити в окріп, а як спливуть - перекласти в кипляче молоко, посолити, присмачити ложкою-двома олії, прокип'ятити і відразу ж подавати до столу.
На другому зваримо будь-яку кашу на молоці
РИСОВИЙ МОЛОЧНА КАША з чорносливом
1 ст. рису, 4 ст. молока, 250 г чорносливу, 2 стіл, ложки цукру, 25 г вершкового масла, сіль.
Чорнослив промити, залити окропом і витримати в ньому до охолодження. Потім відкинути на друшляк і вийняти кісточки. Рис промити, змішати з чорносливом, засипати в киплячу молоко, додати цукор, сіль, довести до кипіння і варити 20 хвилин.
...
Читати далі »
|
За 21 століття, людство придумало безліч рецептів. У кожної національності своє традиційне блюдо. І кожен кухар по-своєму підходить до приготування різних закусок, салатів, гарячого. Давайте на мить відвідаємо кілька країн з їх рецептами та традиційним частуванням.
Азербайджанська кухня.
Плов з бараниною, для цієї страви рис і основа плову готується окремо.
Рис потрібен довгозерний пропарений, його ретельно промивають, потім замочують на 15 хвилин в теплій воді. Щоб правильно зварити рис, треба дотримуватися правила: воду, треба трохи підсолити, довести до кипіння, потім покласти туди 2 столові ложки вершкового масла, і лише потім засипати туди рис. Пропорція має бути така: 2 частини води і 1 частина рису. Варити рис не закриваючи ємність кришкою, до повного випаровування води. Після цього рис треба полити топленим маслом (3 столові ложки), накрити кришкою і варити до готовності на дуже повільному вогні. Для того, щоб рис був не тільки смачним, але й гарни
...
Читати далі »
|
Фруктові кекси особливо смачні теплими.
На 12 штук:
260 г борошна
2 ч. ложки порошку для випічки
1 / 2 ч. ложки соди
2 ч. ложки тертого цедри апельсина
3 апельсина середньої нелічіни
1 яйце
150 г жовтого цукру
0,1 л нейтрального рослинного масла
0,25 л сколотин
Для форми:
рослинна олія або 12 паперових формочек
Зверніть увагу на температуру духовки на початку випічки. Попередній розігрів духовки особливо важливий для звичайної електричної духовки - в прогрітою духовці тісто добре підійде. Через 10-15 хвилин можете знизити температуру до 160С.
Приготування
1. Розігріти духовку до 180С. Поглиблення на аркуші для випічки кексів змазати жиром або помістити в них паперові формочки.
2. Борошно просіяти в миску і ретельно змішати її з порошком для випічки, содою і цедрою апельсина.
3. Апельсини очистити, розділити на часточки, звільнити від шкірки і нарізати на дрібні шматоч
...
Читати далі »
|
Ви знаєте хоч одну дитину або навіть дорослого, Хто не любить сирну запіканку, в якій містяться дрібні шматочки фруктів або навіть ягід? Сирна запіканка не тільки дуже смачна, але її ще дуже просто приготувати, витративши на це мінімальну кількість часу сил і грошей, що дуже важливо для всіх господинь.
Склад сирної запіканки для дітей:
1. Сир-500 г
2. Цукор-200 г
3. Яйце-3 шт.
4. Сметана-2 ст / л
5. Борошно-3 ст / л
6. Трохи вершкового масла, маленька щіпка соди, і трохи ваніліну.
Для того, щоб приготувати сирну запіканку для дітей вам потрібно буде змішати всі інгредієнти, крім вершкове масло. Добре промазати маслом деко або форму для випічки. Далі розподіліть весь сирний склад по деку. Розігрійте духовку до 250С і запікайте суміш приблизно 30-40 хв.
Сирна запіканка з родзинками
Склад твороженной запіканки з родзинками:
1. Сир-500 г
2. Цукор-3 ст / л
3. Яйце-1 шт.
...
Читати далі »
|
СМАЧНО, соковитий, ситно і КРАСИВО
Приготування: 50 хв
Складність приготування: для початківців
Для вегетаріанців
Для готей
В 1 порції: 590 ккал, 21 г білків, 32 г жирів, 48 г вуглеводів
На 4 порції:
800 г помідорів
1 цибулина
50г сушених томатів в олії
60 г вершкового масла
200 г рису
125 мл білого вина
1 л овочевого бульйону
100 г тертого сиру
сіль, мелений чорний перець за смаком
цукровий пісок
125 г сиру моцарелла
1 пучок базиліка
p >
1. Помідори надрізати навхрест, опустити на 3-5 с в киплячу воду, відкинути на друшляк або дістати шумівкою, облити холодною водою і зняти шкірку. М'якоть дрібно нарізати.
2. Лук очистити. Сушені томати і цибулю дрібно нарізати, обсмажити в 20 г вершкового масла. Додати рис і злегка підрум'янити. Влити вино і трохи поварити при помішуванні.
3. Поступово влити бульйон. Помішуючи, дати рису набрякнути протягом 25 хв. Ра
...
Читати далі »
|
|