Продукти: 800 г м'якоті яловичини, 200 г ниркового сала, 3 скибочки білого хліба, 1 / 3 склянки молока, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів, сіль, чорний перець за смаком.
Приготування: Підготовлені м'ясо і сало пропустити через м'ясорубку. На вершковому маслі підсмажити нашатковану цибулю, додати його у фарш, посолити, поперчити і ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати у фарш розмочений в молоці хліб і, підливаючи молоко, збити фарш до пишної консистенції.
Викласти фарш на змочену водою дошку і, розділивши його на невеликі порції, за допомогою ножа сформувати з них коржики з невеликими поглибленнями посередині. У кожне поглиблення налити по чайній ложці бульйону (води) або розтопленого вершкового масла. Краю коржа загорнути конвертиків і надати виробу форму котлети. Обваляти котлети в яйці і сухарях, а потім обсмажити в олії. При цьому спочатку смажити загорнутої стороною вниз. Готовність визначати, натиснувши на неї ножем. Якщо виділився в результаті цього сік світлий, то котлета присмажився.
Як гарнір до котлет подають смажену капусту, смажену картоплю або пюре, овочі.
Якщо у фарш замість хліба додати сирі овочі наприклад, морква, цибуля, то котлети
від цього тільки виграють.
Перед подачею на стіл блюдо прикрасити гілочками петрушки. Смачного!
|