На перший погляд, здається, що приготувати в домашніх умовах піцу може кожен. Замішана тісто, накришив начинки, обсипав сиром і - вуаля - піца готова! Насправді в приготуванні піци є свої маленькі секрети. Піца складається з кількох частин. А саме, запеченого тесту з рум'яною скоринкою, різноманітної начинки, соусу і сиру. Щоб піца вийшла смачною, потрібно приділити пильну увагу кожному компоненту.
Секрет хрусткою корочки: Головний секрет тісто слід випікати окремо. Є одна хороша причина для цього. Якщо ви будете випікати всі разом, то піца може вийти з перевареної начинкою, пригоріла сиром і недопечений скоринкою. Звичайно, не можна в перший раз випікати тісто повністю. Інакше піца пригорить, адже нам ще належить покласти начинку і запікати повторно.
Приготування тіста: Спочатку потрібно покласти в миску одну десяту частину теплої води, зазначеної у вашому домашньому рецепті піци. Додавши дріжджі поступово у воду, перемішати і дати постояти протягом декількох хвилин. Тим часом, в окрему миску вилити, що залишилася, теплу воду, засипати туди цукор, сіль та інші сухі інгредієнти, крім борошна. Потім додати воду і суміш дріжджів, ретельно розмішати і тільки потім можна покласти інші інгредієнти.
Важливо правильно вимісити тісто: Робити це потрібно вручну! Так тісто буде більш повітряним. Тільки руками ви зможете відчути потрібної консистенції тесту. Місити його потрібно до тих пір, поки воно не почне прилипати до миски. Коли його можна буде вільно розтягнути, не порвавши при цьому тісто готове. При збиванні міксером тісто стає крихким. Для запобігання прилипання тесту до миски можна використовувати муку. Однак робити це потрібно акуратно і по мінімуму.
Нехай ваше тісто підніметься перед запіканням: Після замішування тіста, ви повинні дати йому піднятися на бажану товщину. Як правило, чим більше підходить піца, тим краще її смак. Але будьте уважні: не використовуйте занадто багато дріжджів!
Як прискорити підняття тіста: Якщо ви поспішайте, ви можете дозволити тесту рости швидше шляхом додавання дріжджів або підвищенням температури тесту. В останньому випадку, ви можете поставити його в теплу духовку на кілька хвилин. Потім вимкнути її, охолодити небагато, залишивши двері відчиненими. Після цього потрібно покласти тісто в закриту посуд, поставити в духовку і закрити двері. Хай тісто побуде в теплій духовці протягом мінімум 30-ти хвилин, потім вийміть його, надавіть тісто вниз. Повторіть вправу "підйом" протягом ще 30 хвилин.
Інший метод, який можна застосовувати для прискорення підняття тесту - з допомогою теплої води. Чим вище температура води, тим швидше дію дріжджів. Потрібно просто проявляти обережність, щоб тісто не перебродити.
Заморожене тісто для піци: Можна приготувати тісто напередодні і покласти його в холодильник для випічки на наступний день. Просто вийміть його вранці, і нехай воно підійде, принаймні, кілька годин, перш ніж використовувати його. До речі, в такому випадку потрібно значно менше використовуються дріжджів.
Щоб зробити тонку шкірку на піцу: Якщо ви прагнете до тонкої шкірці, слід класти на сковороду менше тесту. Також можна просто розтягнути піцу на сковороді. Виконавши це, ви природним чином зменшіть товщину кірки.
Щоб отримати товсту піцу: Для товстої кірки вам потрібно буде скористатися сковороду меншою кола, більше класти тесту на сковороду або розтягувати тісто менше.
Щоб отримати хрусткий корочку піци: Для хрусткою піци, було б краще, якби ви зменшили кількість води. Більш щільне тісто дасть згодом хрустку кірку. Також важливим моментом тут є мука. Краще використовувати борошно з високим вмістом клейковини, якщо ви хочете отримати корочку хрусткою.
Любителям м'якою і липкою основи: щоб знайти м'яку тягнеться основу, вам потрібно додати більше води в тісто або використовувати менше борошна. Для досягнення кращих результатів, використовуйте борошно з низьким вмістом клейковини. Можна зробити тісто взагалі без клейковини за допомогою борошна з глютеном.
Начинка для піци.
Начинка залежить від типу піци, яку ви хочете приготувати. Свіжий сир моцарелла є необхідним, якщо ви хочете зробити піцу в стилі Нью-Йорк. Це, як правило, мінімалістський стиль, коли використовують всього потроху.
З іншого боку, для піци в стилі Чикаго, яка готуватиметься в глибокій сковороді, додається багато інгредієнтів з м'яса. Тут і яловичий і свинячі ковбаси, фарш, бекон, шинка і т. д. Також в неї кладуть солодкий перець, гриби, а також різні види сиру.
Помідори, сир, анчоуси, часник і такі трави, як базилік, орегано, є типовими для італійської піци.
Піца в стилі Каліфорнія, з іншого боку, характеризується сезонними начинками з овочів, фруктів. Також начинкою з курки, копченого лосося, а також іншими незвичайними начинками.
Начинка має бути свіжою: Рекомендується використання свіжих інгредієнтів для начинки піци. Особливо свіжого сиру моцарелла, якщо це можливо. Щоб звільнити смак сушених трав, краще пальцями розчавити їх, перш ніж додавати у піцу.
Злийте воду з начинки: Щоб уникнути мокрої піци, особливо якщо ви використовуєте багато консервів і вологі інгредієнти, ви повинні дати стекти воді з них. Це обов'язково потрібно зробити, перш ніж використовувати їх для приготування піци.
Соус для піци
Соус додасть вашої піци свій особливий аромат. Існує безліч легких рецептів соусу для піци. Ви також можете спробувати зробити свій власний соус. Трохи фантазії та імпровізації і соус готовий.
Легкий рецепт соусу для піци: Цибуля і часник обсмажити в оливковій олії, додати томатний соус (можна томатну пасту), сіль (з меленим перцем, якщо є в наявності). Варити кілька хвилин, потім додати базилік і орегано. Ви навіть можете додати бальзамічний оцет, якщо хочете. Ви також можете додати приготований фарш прямо в соус.
Краще використовувати густий соус: Занадто водянистий соус буде просто стікати з вашої піци. Якщо ви використовуєте консервований соус, оцініть товщину піци. Якщо вона тонка, то соус слід проварити перш, ніж використовувати його.
Соус повинен бути нагорі піци: При приготуванні піци бажано покласти соус зверху. Це дозволить запобігти ваш сир та інші інгредієнти від подгоранія.
Головна порада, як приготувати в домашніх умовах піцу довіртеся своїй інтуїції і не бійтеся імпровізувати.
Смачного!
|