Час приготування: 3 годині 45 хв.
Порцій: 12-14
1 порція: 574 ккал
білки - 14,1 р. 15,0 р. жири вуглеводи 95,5 г
Продукти:
1 кг пшеничного борошна вищого гатунку Екстра
2,5 склянки молока
10 г сухих дріжджів
4 яйця
100 г вершкового масла
250 г цукру
1 стакан родзинок
1 стакан цукатів
0,5 склянки товченого фундука
1,5 ст. л. манної крупи
1 яйце для змащування
ванільний цукор, кардамон, сіль на кінчику ножа
Продукти:
1. Яйця заздалегідь поставити в холодильник. Щоб білки збили в пишну піну, вони повинні бути сильно охолодженими. Борошно й сіль просіяти через сито Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор і половину просіяної борошна. Вимісити тісто, накрити його харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 2 години.
Тісто для паски не любить протягів. Заздалегідь провітріть приміщення, в якому ви збираєтеся готувати, а потім щільно закрийте вікна та двері.
2. Відокремити жовтки від білків. Збити окремо білки і жовтки.
Багато господині додають в тісто цільні яйця. Ми радимо витратити на 3-4 хв. більше і збити білки і жовтки окремо, як для бісквіта. Тісто в цьому випадку виходить пишніше і ніжніше.
3. Додати до тіста, що залишилася, борошно, збиті жовтки і білки, розм'якшене вершкове масло. Вимісити гладке еластичне тісто, знову накрити плівкою і дати йому ще раз піднятися.
Тісто треба місити як можна довше. В результаті воно повинно легко відставати від рук.
4. Додати в тісто замочений родзинки, дрібно нарізані цукати, фундук подрібнений, ванільний цукор і кардамон. Ретельно перемішати.
5. Форму вистелити зсередини змазаним маслом пергаментом, присипати манною крупою. Викласти тісто так. щоб форма була наповнена на одну третину. Залишити в теплому місці на 15 хв., Щоб тісто ще раз піднялося. Змазати верх паски злегка збитим яйцем. Розігріти духовку до 220С. Помістити вниз деко, наповнений водою. Поставити форму з паскою і випікати 1 годину. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Готовий паску посипати цукровою пудрою або прикрасити цукровою глазур'ю.
Журнал Школа гастроному. Колекція рецептів № 6 2007 года
|