Фруктові кекси особливо смачні теплими.
На 12 штук:
260 г борошна
2 ч. ложки порошку для випічки
1 / 2 ч. ложки соди
2 ч. ложки тертого цедри апельсина
3 апельсина середньої нелічіни
1 яйце
150 г жовтого цукру
0,1 л нейтрального рослинного масла
0,25 л сколотин
Для форми:
рослинна олія або 12 паперових формочек
Зверніть увагу на температуру духовки на початку випічки. Попередній розігрів духовки особливо важливий для звичайної електричної духовки - в прогрітою духовці тісто добре підійде. Через 10-15 хвилин можете знизити температуру до 160С.
Приготування
1. Розігріти духовку до 180С. Поглиблення на аркуші для випічки кексів змазати жиром або помістити в них паперові формочки.
2. Борошно просіяти в миску і ретельно змішати її з порошком для випічки, содою і цедрою апельсина.
3. Апельсини очистити, розділити на часточки, звільнити від шкірки і нарізати на дрібні шматочки.
4. Яйце збити у великій мисці, додати цукор, рослинна олія, сколотини, шматочки апельсина і добре перемішати. Зверху викласти борошняну суміш і знову акуратно перемішати.
5. Тісто розділити на шматки однакової величини і помістити їх у поглиблення на аркуші для випічки кексів. Випікати в середині духовки 2025 хвилин до утворення золотистої скоринки.
6. Залишити кекси на листі ще на 5 хвилин, потім перекласти на блюдо і подати до столу теплими.
Смачного!
|