Квас всім врятував. Ви пробували справжній квас? Ні, не покупної, а домашній? Ніяка газована вода не зрівняється з цим чарівним напоєм. Рецепт квасу в домашніх умовах це і є мій для вас подарунок. Але на початку не багато про квас. З далеких часів на Русі дуже люблять квас. Більше тисячі років він є національним напоєм і одночасно їжею, згадайте улюблену всіма окрошку. У старовину з квасом готували багато страв: ботвінья, саламаху, які зараз нам в дивину. Квас був солодкий і кислий, ягідний, фруктовий, медовий. Як виходить квас? Шляхом бродіння і настою хліба, цукру, води, дріжджів і солоду. Якщо ви п'єте квас, вам не страшний авітаміноз, ви не будете втомлюватися. А ще це відмінне бактерицидний засіб. Недарма за старих часів його давали у військових госпіталях. Квас можна готувати по-різному. Основа залишається незмінною, плюс різні добавки: лимон, родзинки, пряні трави, які дають можливість відчути смак цього чудового напою. Найкраще робити її самим. Пропоную про ... Читати далі » |
Фондю-стандартне швейцарське блюдо, що в Швейцарії дуже поширене. Слово фондю-французьке, що означає розплавлений. Таке блюдо готується в спец. жароміцною посуді. Фоньдю-це не тільки швейцарська традиція, у такий спосіб приготування практикуються тисячоліттями. А ось поєднання сиру та вина в фондю-це саме швейцарське виняток. Зародилося цю страву, давним-давно, коли у віддалених сіл в Альпах не було різноманітного пиття, а був лише тільки засохлий сир, сухарі і спеції, скориставшись цим, жителі і придумали рецепт цієї страви. У кулінарії розрізняють кілька рецептів фондю. Традиційний рецепт фондю На дно жароміцною посуду, укріпленої на ніжках над спиртівку, наливається 300г білого вина, після того, як суміш розігріється, потрібно натерти сирів грюер та Емменталь за кількістю в два рази більше вина. Поки суміш не розчиниться у вині - її треба помішувати. Потім, щоб згустити фондю, в суміш насипається 3 ст / л картопляного борошна. Також страву можна посипат ... Читати далі » |
Цезар Кардіні був справжнім італійцем. Він відкрив невеликий ресторан і назвав його У Цезаря, після того, як переїхав з Італії до Америки. Перебував ресторан в мексиканському місті Тіхуані. У той час розміщення ресторану дуже близько з кордоном між Мексикою та США - було дуже вигідно заробляти на спиртному. Чим і заробляв собі на життя Цезар. У день незалежності США, в ресторан У Цезаря зайшли зірки Голівуду, щоб трохи випити. Спиртних напоїв була велика кількість в асортименті однак закусок не було практично зовсім, а всі магазини були вже зачинені. Цезар, недовго думаючи, скористався тими продуктами, які у нього залишилися. Це були: листя салату, хліб, сир Пермізан, часник, яйця і ворчестерскій соус. Цезар змішав всі ці продукти і получілілся чудовий салат, який дуже сподобався гостям ресторану. Вони були в захваті від такого салату. Цю незвичайну історію розповіла дочка самого Кардіні, згодом сильно обросла легендами і до нас дійшла у дещо зміненому вигляді. Так ... Читати далі » |
Для яблука в кулінарії придумано багато чого кількість застосувань, але найкращий варіант - яблучні пироги. Для приготування яблучного пирога застосовують різні види тесту: пісочне, витяжний, дріжджове, листкове. Для підсилення смаку яблучного пирога в начинку додають подрібнені горіхи, родзинки, персики, і навіть сливи. Кількість різних варіацій і рецептів вражає уяву. На відміну від багатьох інших фруктів яблука довго зберігаються, а це означає, що піч яблучний пиріг можна не тільки в яблучний сезон, його можна пекти і накривати на стіл круглий рік. На Русі в кінці серпня кожного року в селянських православних церквах проходять богослужіння віруючі називають це свято, яблучним Спасом. Люди вважають, що з цього дня, можна вживати в їжу новий урожай яблук, люди їх носять до церкви та освячують. Будинки на яблучний врятував віруючі люди накривають стіл, з різними стравами і звичайно ж не обходиться без яблучних пирогів. Найбільший у світі яблучний пиріг приготув ... Читати далі » |
Вважається, що приготована на відкритому вогні їжа, сама корисна і легко засвоюється. Такий факт і сучасні дієтологи теж підтверджують. Шашлик відомий і любимо усіма народами світу. Піч м'ясо на рожні було однаково і на Сході і на Заході, а у нас, не знаю, чому так, слово шашлик асоціюється з кавказьким застіллям, це не правильно. Як нам стверджуємо один кулінар, слово шашлик зовсім не кавказького походження. Його вигадали українці, переробили при цьому кримсько-татарське шашлик, що перекладається як, що ні будь на рожні. М'ясо для шашлика має бути, перш за все, свіжим і не морозивом. Звичайно краще, щоб це була м'якоть на кістці, вирізка, шийка. У барана це чи ребра або корейка, а у свинини краще шийка. А маринад надає м'ясо соковитість і ніжність. Правильно маринувати потрібно мінімум 2 години не менше. Гарного приготування шашлик апетитно виглядає, ніжний і соковитий на смак, пахне димом і м'ясом. Ось декілька найкращих рецептів шашлику. Шашлик з молодої баранин ... Читати далі » |
На сьогоднішній день існує ні одна історія виникнення страви бефстроганов. Першої історією була ця. Бефстроганов з'явився в російській кухні ще 1861 року. Першою хто згадувала, в письмовому вигляді блюдо бефстроганов, була Олена Молоховец, цей рецепт яловичини вона занесла до своєї книги рецептів. Дуже давно, в Російській імперії, для одного знатного людини, графа Строгонової, був приготований бефстроганов, тоді особистий кухар графа порізав смажений шматок м'яса на дрібні частини, а за тим залив соусом його і подав до столу. Ось нібито так з'явився рецепт бефстроганов. Під пунктом цієї історії була друга версія появи рецепта бефстроганов. В одній з губерній Новоросії жив літній губернатор Строгонов, він часто приймав і звільняв з роботи особистих кухарів, не мотивуючи своє рішення. Одного разу французький кухар здогадався, в чому полягає таємниця похилого Строгонової, це були всього на всього хворі зуби і немічні щелепи. І тоді кмітливий кухар вирішив м'ясо наріза ... Читати далі » |
Азербайджанська кухня має схожість з іншими закавказькими кухнями - однаковий тип вогнища (тиндир), посуд, харчова сировина, але на тлі цього вона сформувала своє меню і в цілому зовсім іншу смакову гаму. Головний склад національної азербайджанської кухні відрізняється самобутністю. Проте існують відмінні риси азербайджанської кухні. Азербайджанські страви найчастіше мають тюркські назви, але за способом приготування і смаку більше схожі на іранську кухню. Адже ще у 3-4 столітті до н. е. Азербайджан завоювали Сасанідів, які заснували найсильніша держава Іран. Становлення культури і феодальних відносин у цих країнах відбувалося одночасно. Хай надалі Азербайджан пережив арабське завоювання в 8 столітті, встановлення ісламу, напад турків в 11-12 століттях і монгольська навала, але це не торкнулося азербайджанську культуру, яка зберегла іранські традиції. Крім цього в 16-18 століттях Азербайджан був у складі Ірану це знову підвищило перське вплив. |
Новий рік. Іронія долі, олів'є, наполеон, холодець. Смачно, поживно і... буденно. Але ж справжнє свято волшебен непередбачуваністю. Тому на канікулах влаштовуємо шлунку День Гурмана! Не вдалося відвідати бабусю Європу? Не впадайте у відчай! Європа нікуди не дінеться, а поки можна про неї трохи помріяти. Щоб надати мріям справжній європейський присмак, влаштуйте собі сирне бенкет. |
Кухні скандинавських країн багато в чому схожі. При всій відмінності кулінарних традицій північних країн у них є багато спільного, що відрізняє кухню країн Північної Європи від кухонь інших європейських країн. Страви скандинавської кухні насамперед риба, яку дарують нащадкам вікінгів холодні північні моря. Рибу тут смажать, варять, в'ялять, сушать і коптять. Суворий клімат і природний аскетизм скандинавів визначають їх кулінарні уподобання: гарячі супи, юшки, запечені страви досить проста їжа, яка швидко готується і довго зберігає тепло. У скандинавської кухні багато всіляких молочних страв. Рожевощокі міцні скандинави (і діти, і дорослі) обожнюють молоко. Молоком запивають багато страв. У багатьох сім'ях молоко п'ють по кілька разів на день. Найоригінальніша в молочній скандинавської кухні - солоні вершки, а також вершки з приправами, наприклад, з кмином. На Різдво сіверяни подають до столу багато тістечок, печива, пирогів. У Данії вечерю під Різдво почин ... Читати далі » |
Холодний суп на квас, який готують з відвареного і протертого щавлю, шпинату, зеленої цибулі, кропиви, лободи та іншої їстівної трави (по-староруський бадилля). Традиційно до ботвінья подають відварену свіжу або солону червону рибу (лосось, кету, форель, горбушу) і так званий багренец - дрібно колотий лід. Їх сервірують окремо. Для ботвінья: |